HATHA YOGA
Adho Mukha Svanasana
Ett klassiskt Hatha yoga pass där vi börjar mjukt med att landa här och nu. Vi värmer upp kroppen med solhälsningar och fortsätter med fysiska yogapositioner (asanas) både stående och sittandes.  Vi använder oss av yogapositioner och andningen för att öka kroppens styrka och flexibilitet och för att utveckla en medvetenhet om vårt inre. Övningarna, som utförs i visst flöde men framförallt genom att hålla positionerna längre, kan vara utmanande, men yogan utgår alltid från individens egna förutsättningar och modifieras för att passa var och en.
MJUK HATHA YOGA
Janu Sirsasana
En lugnare och mjukare form av Hathayoga. Passet börjar med uppmjukande rörelser som följs av lite kraftfullare rörelser. Inslag av andningsövningar (pranayama) och avslutning med avslappning och meditation. Mjuk  yoga är återhämtande, lugnande och balanserande. Den ger fysisk och mental harmoni; du rör dig lättare med behaglig hållning och andning. I mjuk yoga tränas kroppen med enkla övningar i lugnt tempo, det är skonsamt för kroppen men inte undvikande utan stärkande och uppmjukande. Övningar för muskler och leder kombineras med övningar för de inre organen och kroppsfunktionerna.
HATHA YOGA VINYASA
Urdhva Dhanurasana
Ett mer dynamiskt och fysiskt  pass där positionerna  länkas samman i dynamiska sekvenser med solhälsningar och vinyasa. Sekvenserna i Hatha Vinyasa sätts samman i olika variationer för att utforska olika aspekter av kroppen och rörelse. Samspelet mellan flödet, andningen och gravitation skapar yogan som går mellan stilla inre rörelse och kraftfull expansion. Flödet är alltid mjukt och följsamt, även när det är utmanande. I Hatha Vinyasa tränas styrka, rörlighet, balans och andning. I en del positioner stannar man längre för att låta kroppen lossa spänningar och träna uthållighet, en del utförs dynamiskt i kombination med varandra för att hitta nya vägar till balans i rörelse och position, och ibland får det gå riktigt långsamt. Den dynamiska andningen leder dig genom passet i din egen rytm. Med ödmjukhet utmanar du obalanser fysiskt och mentalt.
FLOW & RESTORE
Med en blandning av mjuka flöden i form av asanas (rörelser, positioner), pranayama (andning) och restorative yoga skapar vi förutsättning för återhämtning och balans i kropp och sinne. Vi inleder med sköna flöden för att mjuka upp stela leder, väcka ryggrad och coremuskulaturen samt öva upp balansförmågan. Detta för att successivt komma djupare ner i vårt paraysympatiska nervsystem som står för lugn och återhämtning. Sista tredjedelen av klassen går vi över mot mer restorative yoga (vilande yoga), meditation och avslappning.
RESTORATIVE YOGA
Restorative yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga där kroppen stöttas upp av props (kuddar, filtar, klossar, straps) för total vila.  
Vi stannar i varje asana en längre stund, från ca 5 minuter och ibland upp till 20 minuter, beroende på vilken position och hur vana vi är. Under ett pass rör vi ryggraden i alla riktningar, framåt, bakåt, vridning, sida, och inversion.
När vi placerar kroppen i olika positioner och vila ges en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv under perioder av oro, trötthet och livsomställningar.
Vi går in i djupavslappning som är ett tillstånd av fullkomlig stillhet, varande där sinnet är tyst och helt utan ansträngning. Det är både lugnade och läkande och balanserar kroppens energisystem.
YOGA FÖR CANCER

Yoga för cancer eller onkologisk yoga är en yogaform framtagen till dig som genomgår eller har genomgått cancer.

Denna yogaform är baserad på vinyasa yoga, en dynamisk yogaform. som är utformad för att stödja de fysiska, mentala och känslomässiga behov som cancer & dess behandlingar ofta för med sig. Så att du ska kunna läka, bygga upp din kropp och stärka ditt immunsystem.

Vi jobbar med andetaget, rörelse samt avslappning. Det som skiljer sig från ”vanlig” yoga är att vi modifierar många av yogapositionerna, använder många props (tex klossar, bolster, filtar) och fokuserar på att stärka oss själva utifrån alla biverkningar vi kan ha från cancerbehandlingar.

*Bygga styrka & flexibilitet.
*Stärka immunförsvaret och ökar det lymfatiska flödet.
*Förbättra sömnen och minska cancerrelaterad trötthet
*Minska upplevelsen av cancerrelaterad smärta.
*Minska oro, ångest och rädsla.
*Öka bentätheten.
*Minska risken för viktuppgång.
*Öka välbefinnandet.

Du kan vara under behandling eller ha avslutat din behandling.

För mer info om Y4C:  https://y4c.com/


YIN YOGA

YINYOGA

YinYoga är en terapeutisk och meditativ form av yoga. Positionerna hålls länge, ca 3-5 min, för att komma åt kroppens djupt liggande bindväv. YinYoga balanserar energi och cirkulation mycket effektivt. Passar alla.