Yogaretreat

Inga kommande YogaRetreat ännu planerat.


Anna & Melinda
Vårt yogaretreat har tagit plats i en vacker skärgårdsmiljö på den egna ön Idöborg. I tre dagar har vi då tagit oss långt bort från stress, måsten, prestationer och krav. Målet med dessa dagar är att ge deltagarna helg för återhämtning via yoga, meditation och naturen, både genom stillhet och rörelse. Vi serverar då näringsrik och hälsosam mat och vi öppnar upp för samtal om mat för att ge dig en förståelse till hur maten påverkar vår hälsa, dess läkande kraft och inspirera dig till hur du kan införa mer vegetarisk mat i din vardag.

Yogaretreatet har jag arrangerat tillsammans med yogaläraren och matkreatören Anna, som driver YogatrEat. Vi vill inspirera till ett hälsosammare liv där yogan, andningen och maten är viktiga och kraftfulla verktyg för att skapa balans i vardagen, både fysiskt och psykiskt. Vårt gemensamma syfte är att må bra, för oss är yoga en livsstil.

Yoga är långt ifrån bara fysiska positioner, det handlar även om andningen, att vara snäll mot sig själv och att stilla sinnet. Det här har varit i fokus under tidigare retreat och vi har även givit deltagarna mentala verktyg att ta med sig hem till vardagen.

Det har också funnits tid till att bara vara, vistas i tystnad, läsa en god bok, sitta på klipporna och lyssna på vågorna, ta ett uppfriskande dopp i havet och värma sig i den vedeldade bastun.

Upplägg

Dag 1 - Fredag

16.10 Båttaxi från Stavsnäs vinterhamn
ca 17:00 Ankomst, Välkommen & check-in
17:30 Yoga 75’
19:00 Matprat med yogi-fördrink
19:15 Middag
20:30 Sov gott andningsövningar och meditation 30'

Dag 2 - Lördag

07:15 Yoga | Flow & Restore 90’
09:00 Frukost med efterföljande fri tid
12:00 Lunch
14:00 - 15.30 WS Mat för hälsan inkl mellis.
16:30 Yoga | Yin & Relax 90’
18:30 Matprat
18:45 Middag
20:30 Sov Gott meditation 30’

Dag 3 - Söndag

07:30 Yoga | Anti Stress yoga 75’
09:00 Frukost
10.30 -12.30 Workshop - verktyg för återhämtning i vardagen
13:00 Lunch
14.30 Avslutning - Båt till Stavsnäs

YOGAN
Vi varvar dynamisk och stillsam yoga, mindfulness, meditation och andningsövningar. Alla nivåer och tidigare erfarenhet är välkomna och vi anpassar klasserna både till nybörjaren och den mer erfarne.

MATEN
Vegetarisk färgrik mat fylld av olika smaker men utan gluten, mjölk och vitt socker. Allt lagat från grunden och råvarorna är valda med stor omsorg för att stärka din kropp.

2 WORKSHOPS
Mat för hälsan. Goda bakterier. Antiinflammatorisk kost. Inspiration för hur du ska äta för att stärka kroppen och ditt immunförsvar.
Verktyg och metoder för att stressa ned och hitta återhämtning i vardagen.