Yoga för cancer

Yoga för cancer eller onkologisk yoga är en yogaform framtagen till dig som genomgår eller har genomgått cancer. I Sverige finns det tre personer som är utbildade inom Yoga4Cancer (Terapeutisk yoga för canceröverlevare) och jag är en av dem. 

Denna yogaform är baserad på vinyasa yoga, en dynamisk yogaform, utformad för att stödja de fysiska, mentala och känslomässiga behov som cancer och dess behandlingar ofta medför. Vi arbetar tillsammans med andetaget, rörelse samt avslappning. Syftet är att läka och återbygga kropp och psyke, och stärka ditt immunsystem.

Det som skiljer denna yogaform från “vanlig” yoga är att den är skräddarsydd för att stärka och läka kroppen utifrån alla biverkningar vi kan ha från cancer och dess behandlingar. Du är varmt välkommen om du är under behandling eller har avslutat din behandling och jag hjälper dig gärna genom din resa.

Vi fokuserar på: 

Välmående

Att öka välbefinnandet genom att minska oro, ångest och rädsla. 

Samt minska upplevelsen av cancer-relaterad smärta.

Hälsa

Att stärka immunförsvaret, förbättra sömnen och minska cancerrelaterad trötthet. 

Kropp

Att bygga styrka och flexibilitet, samt minska risken för viktuppgång.


Även öka bentätheten och det lymfatiska flödet.

Bokning

Något som passar dig? Kika in aktuella priser och kontakta mig för mer information kring bokning av klasser i grupp eller privatlektioner.
 
HITTA KONTAKTFORMULÄRET!