YOGALÄRARE HOS YOGIMEL

Melinda BymanMelinda är grundare av YogiMel och undervisar de flesta av klasserna i hennes YogaShala YogiMel på Lidingö.

För mer info om Melinda klicka här

MARIA ELMFELDT ÖHRSKOG
Träning och hälsa har alltid varit en stor del i Marias liv. Hon har tidigare hållit på med elitidrott och träning har alltid varit en stor del av hennes liv, med mycket fokus på prestation och tävling.
Under en period har hon haft en stressrelaterad problematik, som innebar att hon behövt hitta ett nytt förhållningssätt och hon började hon söka sig till metoder som Mindfulness och meditation. Maria utbildade sig till lärare i Mindfulness Based Stress reduction (MBSR), ett 8-veckors program i stressreduktion. Efterhand kom hon i kontakt med Yoga och hennes upplevelse var att det var lättare att bli mer närvarande och fokuserad när hon använde kroppen som redskap genom mer fysisk yoga. I början var det en utmaning att det gick så ”långsamt” och hon hade svårt att se det som ”riktig” träning”. Samtidigt märkte hon, trots rastlösheten under klassen, att hon upplevde ett lugn och harmoni efteråt, som fick henne att vilja utforska mer.  

Då Maria ville lära mig mer och utvecklas på ett personligt plan, valde hon att gå Yogayamas Teacher training och har därefter fördjupat sig inom Yin, Pranayama och Restorative.
Maria Elmfeldt Öhrskog
Maria arbetar som psykolog med fokus på stressrelaterad problematik. Hon har en grund utifrån KBT, men arbetar alltmer utifrån metoder kopplat till Acceptans och Livsvärderingar (ACT) samt Compassion (CFT). Dessa metoder har många inslag av östasiatisk filosofi och förhållningssätt och blir därför ett bra komplement till Yogan.

Certifierad Hathayogalärare, Yogayama, RYT 200 enligt Yoga Alliance (2013-2014)
Kontinuerliga fördjupningsutbildningar som del i fortsatt certifiering enligt Yoga Alliance (RYT 500):
Yin Yoga del 1 och 2, Pranayama och meditation samt Restorative yoga (2014-2018, Yogayama, Stockholm)
Yoga Nidra (2019, YogaTreat, Stockholm)
Restorative ”Relax and Renew”, certiefierad via Judith Lasater (2018, London).
Fördjupningsutbildning, Yogayama: Yin Yoga, Pranayama och Meditation, Restorative
Fördjupningsutbildning i Pranayama med Sudhir Tiwari (2017, Atmajyoti Yoga, Stockholm)

CLARA MATTSSON

Jag minns den allra första yogaklassen jag gick på, efteråt kändes det som att jag svävade fram en meter över marken. Det här var 1999 och känslan är fortfarande kvar. Jag älskar kombinationen av att göra något fysiskt som samtidigt ger ett lugn och en inre styrka. Att man alltid kan hitta någon form av yoga som passar, ibland mer intensiv och ibland mer avslappnande. I mars 2019 åkte jag till Bali på en surf- och yogaresa. Efter dagliga fysiska klasser och workshops i den yogiska filosofin fick jag en stark längtan att verkligen kunna dela med mig av yogans fördelar. 

Efter 200 timmars yogalärarutbildning i hathayoga och 40 timmar utbildning inom yoga nidra delar nu med mig som yogalärare, och jag älskar det. Den bästa belöningen är att se människor komma stressade in med axlarna uppdragna och ytlig andning för att sen gå därifrån leende med mjuka axlar och ett lugnt djupt andetag.

UTBILDNINGAR
Teacher Training 200 timmar Yogayama augusti 2019 - mars 2020
Yoga Nidra, Melanie Cooper, Jennie Wadsten november 2019


Ebba Dagsdotter

EBBA DAGSDOTTER

Ebba är utbildad yogalärare enligt the Yoga Alliance kriterier. Hon är specialiserad på Hatha, Yin Yoga, Medicinsk yoga och Kundaliniyoga.

Hon har många års erfarenhet av egen praktik både på och utanför mattan.

Ebba är även utbildad handledare i sorgbearbetning.

Med vördnad och respekt välkomnar hon dig ner på mattan för en tids reflektion. Ett möte med dig själv. För det är då vi kan stanna upp, andas och känna vad vi vill.

”Yoga passar alla, oberoende av rörlighet och erfarenhet. Man behöver bara hitta sin version av yoga och det hjälper jag gärna till med. Våga Yoga är mitt motto, det behöver inte bli perfekt. Bara börja…”