OM YOGIMEL

MELINDA BYMAN
Certifierad inom Hatha yoga, Barnyoga samt Yoga4Cancer.

Undervisar i olika former av Hathayoga, Restorative yoga, Yin yoga, Yoga Nidra, Pranayama samt Barnyoga.

Jag är 46 år och lever med min man och våra 3 underbara barn på Lidingö.
Redan som 15-åring började jag regelbundet meditera, TM, och min resa inom yoga började i 20-års åldern. Sedan dess har jag alltid under någon form utövat yoga och nuförtiden är yoga en livsstil för mig. Yogan ger mig kraft, lugn och en inre styrka. Den ger mig också mer insikt om mig själv, jag blir snällare mot mig själv och därmed också mot min omgivning. Den ger mig förmågan att förstå att jag inte är mina tankar utan det är jag själv som skapar mina tankar. Då yoga har hjälpt mig på många sätt vill jag dela med mig av denna kunskap som också kan ses som ett verktyg att skapa balans i vardagen.

För att utbilda mig till yogalärare började jag med kursen "ett år Yogastudier" via Yogaskolan och därefter Yogayamas Teacher Training under ett år,  200 timmar. Utöver grundutbildningen har jag valt att fortsätta att fördjupa mig och samtliga utbildningar är samlade längst ner på denna sida

Då jag brinner för att ge barn yoga så har jag också utbildat mig till certifierad  barnyogalärare, ålder 2-17 år, genom Kids Yoga Foundation Sverige, som har marknadens bredaste och djupaste utbildning till barn- och ungdomsyogalärare.
Under ett par år var jag aktiv inom Skolyoga  där det primära syftet är att utbilda pedagoger i yoga för att få in yoga i skolverksamheten.

Förutom att jag undervisar hemma i min egen yogastudio har jag hållit till på Yogayama, Altromondo och på olika företag genom Niana (Friskvårdsföretag) tex SIDA och SEB. Då och då har jag också specialuppdrag på olika företag. På Yogayama har jag i två omgångar varit mentor för yogalärarutbildingen.

Tillsammans med Anna Noreheim-Werin från YogatrEat har jag hållt i ett flertal olika mat-  &  yogaretreats och events.
Utbildningar:
2022
Yoga4Cancer 55 timmar  (Terapeutisk yoga för canceröverlevare)
2019
Yoga Nidra 30 timmar
2018
Yoga Anatomi Modul 1-3 (50 hr) Yoga For Life m. Ulrica Norberg & Hillevi Borga
2017
Fördjupningsutbildningar mot RYT 500®-certifiering (Yogayama)
- Yin Yoga - 50 timmar
- Yin Yoga Fördjupning "Five Elements" - 50 timmar
2016
Fördjupningsutbildningar mot RYT 500®-certifiering (Yogayama)
- Pranayama och Meditation - 40 timmar
- Anatomi, fysiologi och biokemi- 25 timmar
- Sekvensering - 20 timmar
- Kost och  Ayurveda - 50 timmar
- Restorative - 25 timmar
2014-2015
- Barnyogalärare 90 timmar KYF - Certifierad för 2-17 år
- Mentor på Yogayamas Teacher Training under två halvårsutbildningar.
2013-2014
- Fördjupning Pranayama m. Sudhir Tiwari  - Atmajyoti
- Yogayama Teacher Training (Yogayama) - 200 timmar
2012-2013
- Ett år yogastudier via Yogaskolan

HÖRT FRÅN KUNDER

Melindas yoga är verkligen kvalitetsyoga. Jag har tränat yoga länge för många olika lärare och Melinda bidrar med det lilla extra som gör att yogan känns underbart lyxig, kraftgivande och samtidigt avslappnande. Varje gång jag yogar för Melinda, tänker jag att jag har allt jag behöver, att jag inte vill göra något annat än det. Hon är verkligen toppklass.

Susanne Hagbard 


Melinda har förmågan att lära ut yoga på ett personligt och lättsamt sätt som gör att jag utvecklas i  min yoga. Yogan hjälper mig att få en bättre hållning och är bra träning för att mjuka upp och stärka min kropp. Ju mer jag lär mig desto djupare kroppsuppfattning får jag.   Alla positioner känns väl genomtänkta i ett härligt flöde och Melindas små personliga klasser gör att jag får en bra assitering och justering i yogapositionerna.

Jessica Welin-Berger
Att guidas av Melinda genom ett intensivt yogapass är fantastiskt. Jag glömmer helt tid och rum och är bara här och nu, i en annars stressig vardag. Nu vill jag lära mig mer och känna att jag utvecklas och vågar göra det som idag känns svårt eller jobbigt.

       Josefine Aspén

Jag har alltid tränat mycket men aldrig funnit charmen med de lugnare träningsformerna, förrän nu! Efter några veckors regelbunden yoga hos Melinda känner jag mig både mjukare, rörligare och starkare. Det är det bästa komplementet till min löpträning. Hos Melinda råder en personlig atmosfär som man njuter av i flera timmar efter passet. Dessutom kommer jag på mig själv att LÄNGTA till nästa pass! Konstigt, jag som avskyr lugna träningsformer.

          Manjula Fisher